Vårtreff i Sørreisa!

Hilsen fra Charlotte!

En spent og nervøs dirigentvikar tok seg turen til Sørreisa for å være reiseleder og dirigent for ungdommene i DeKor 8. – 10. april. I ettertid ser jeg jo at det virkelig ikke var noe å være nervøs for. Flotte spenstige ungdommer som virkelig var en fryd å være sammen med.

Alle ankom Sørresia sentralskole, hvor vi skulle være hele helgen, og gikk nesten rett til “bli kjent”-kveld. Det ble servert mat på skolen og hele seminaret foregikk der. Noen lange dager med intensiv øving stod for tur.

Lørdagen var det deffilering, hvor DeKor sang på turen ned mot sentrum. I tillegg hadde vi en lite konsert inne på Prix og på ICA, hvor ungdommene virkelig fikk vise hva de er gode for! Gode tilbakemeldinger smelter alltid en dirigents hjerte!

Instruktørene for helga var Synnøve Wilhelmsen og Wenche Monika Hermansen, som gjorde en strålende jobb.

Det er mye som skal læres og mye øving som må til på kun to dager før det hele ble avsluttet med en forrykende konsert. Øvelser på å bruke stemmen ordentlig, gi masse lyd fra seg uten å rope, og øvelser på å få bort rusk i halsen er noe som jeg i alle fall vil ta med meg videre, og noe som jeg tror ungdommene har godt av å huske. Alle sammen har fantastiske stemmer og koret klinger supergodt sammen, bare alle tør litt ekstra, og gir litt av seg selv!

Lørdag var det festmiddag og disco. Maten ble laget av samme kokken som kokkelerte for kongen noen dager før (husker ikke om det var ei uke eller to uker siden).

Søndagen var det duket for konsert! Vi hadde ei lita øving på lørdagskvelden og nå stod det for tur å prestere og vise hva DeKor er gode for! Det gjorde de virkelig, og det var med et stort smil om munnen jeg tok i mot all den positive kritikken som kom etter konserten! Jeg selv fikk t.o.m debutert som perkusjonist til en av fellessangene, så der fikk vi vise at Narvik-folk kan sakene sine når det gjelder musikk!

Ellers vil kanskje noen tenke: “Å ta med seg en stor gruppe ungdommer på tur må da være slitsomt og et uhyggelig strev for å holde kontroll over alle sammen!”
Absolutt ikke! Alle oppførte seg pent og hørte etter og jeg hadde i alle fall ei veldig trivelig helg sammen med dem, og sier ikke nei takk til noe slikt igjen.

Takk for ei flott helg sammen med dere! Jeg er her om jeg trengs! ;)

Klem fra Charlotte! :)