Sangen om Yebo: 10. mars 2007

Narvik Skolekor (aspiranter og hovedkor) ble invitert ti å være med på en familieforestilling sammen med Geirr Lystrup i teatersalen på Folkets Hus i regi av Vinterfestuka.

Sangen om Yebo er en stor suksess. Sammen med aspirantkoret i Narvik Skolekor tok Geirr Lystrup oss med på en reise til Afrika og treffe den lille jenta Yebo.

Med seg har han et band som består av fire musikere; Kouame Sereba fra Elfenbenskysten/Oslo djembetromme og sang – Børre Flyen trommer, Øyvind Madsen på bass og guttongen Olav Lystrup Thesen på el.gitar. Geirr Lystrup synger alle sangene.

«Sangen om Yebo» er skrevet av Geirr Lystrup, og handler om ei seks år gammel jente som bor i landsbyen Mabongisseh i Sierra Leone. Hun lever et ganske annet liv enn barn i Norge, og vi får et innblikk i hvordan det er å leve i et U-land, sett fra barneøyne.

Forestillinga starter med at vi møter Kouame fra Elfenbenskysten. Han har med seg pil og bue, og viser oss at den har andre bruksområder enn det mest kjente, når han gjør den om til ei slags munnharpe.

Senere kommer Geirr Lystrup på scenen, og sammen med barna i Narvik skolekor, forteller han historien om Yebo gjennom sang og musikk. Publikum blir invitert til å være med, og Lystrup henter et par sett med besteforeldre opp på scenen for å være med på en sanglek om ti apekatter som skulle på diskotek.

Se bilder og reportasje i Fremover.

2007-sangen-om-yebo

2007-sangen-om-yebo-1

2007-sangen-om-yebo-2

2007-sangen-om-yebo-3

2007-sangen-om-yebo-5

2007-sangen-om-yebo-6